Sposób przygotowania:
PRAWDZIWE konfitury wiśniowe
Na 1 kg wiśni dajemy 1 kg cukru i 1/4 szkl wrzącej wody. Wiśnie umyć, osączyć, wydrylować. Cukier wsypać do rondla, zalać wrzącą wodą i mieszając rozpuścić. Do gotującego się syropu wrzucać stopniowo wiśnie i gotować na bardzo małym gazie (ogniu) około 30 minut - licząc od momentu zagotowania. Żeby konfitury się nie przypaliły należy od czasu do czasu potrząsnąć rondlem. NIE MIESZAĆ ŁYŻKĄ!!! żeby nie rozgnieść owoców. Zdejmować pianę tworzącą się na powierzchni. Konfitury pozostawić w garnku/rondlu do następnego dnia, w temperaturze pokojowej. Potem przez 2 kolejne dni smażyć po 30 minut na bardzo wolnym ogniu, aż staną się szkliste. owoce powinny być zachowane w całości, Gorące konfitury rozkładać do wyparzonych słoików twist off i zamknąć. Na 10 - 15 minut odwrócić je do góry dnem.
Pyza
Termar
Ależ dla chcącego nie ma nic trudnego. Wystarczy mieć trochę serca do spraw kuchennych.
Wierzę, że są jeszcze dziewczyny , młode kobietki które pasjonuje kuchnia, pieczenie, gotowanie i przetwórstwo domowe.
Majka1303
Termar
Ja jestem pewna, że wyjdą pyszne...