Sposób przygotowania:
Prawdziwki duszone w maśle
Grzyby oczyścić, osuszyć na lnianej ściereczce. Słoiki (500 ml) umyć i wyprażyć w piekarniu.
Masło zagotować na wolnym ogniu do oddzielenia serwatki, zdjąć z ognia, gdy serwatka opadnie na dno, zalać sklarowane masło. Sklarowane masło ponownie podgrzać, wrzucić do niego osuszone grzyby, dusić 10-15 minut, dodać sól, pieprz. Wymieszać. Grzyby z masłem przełożyć do słoików. Zakręcić i pasteryzować 60 minut. NA drugi dzień pasteryzację powtórzyć. Woda powinna pokrywać całe słoiki.
Masło zagotować na wolnym ogniu do oddzielenia serwatki, zdjąć z ognia, gdy serwatka opadnie na dno, zalać sklarowane masło. Sklarowane masło ponownie podgrzać, wrzucić do niego osuszone grzyby, dusić 10-15 minut, dodać sól, pieprz. Wymieszać. Grzyby z masłem przełożyć do słoików. Zakręcić i pasteryzować 60 minut. NA drugi dzień pasteryzację powtórzyć. Woda powinna pokrywać całe słoiki.
amie7
bassia5
misia53
pioge7
jak zupa na masle, przeciez kategoria przetwory i to sa przetwory na zimę!
misia53
Zapytałam tak ,bo wydało mi się bardzo dużo tego masła.
Pyza