zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2399]

Prażone jabłka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne na zimę do ciast, naleśników czy po prostu pieczywa na śniadanie. Idealne także dla małych dzieci.

Prażone jabłka

Składniki:

Prażone jabłka

 

  • 5 kg jabłek słodko - kwaśnych
  • 500 g ksylitolu
  • 1 szk wody

Sposób przygotowania:

Prażone jabłka
Jabłka umyć, obrać i usunąć z nich gniazda nasienne.

Wrzucić do garnka, wlać szklankę wody i zagotować.

Gotować od czasu do czasu mieszając aby nie przywarły.

Gdy zaczną się rozpadać dodać cukier i prażyć wszystko do rozpuszczenia się cukru.

Gotowymi jabłkami napełnić słoiki.

Pasteryzować 30 minut ( z uwagi na małą ilość cukru, w tym przypadku ksylitolu )