motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Wiejskie prażone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne prażone z ziemniaków

Wiejskie prażone

Składniki:

Wiejskie prażone

 

Sposób przygotowania:

Wiejskie prażone
Ziemniaki obrać, osuszyć i pokroić tak jak na grubsze frytki. Marchew i buraka obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Kiełbasę obrać i pokroić w plasterki. Na dno garnka dać margarynę, następnie pokrojone ziemniaki, na to dać marchew, cebulę, buraka, kiełbasę i pokrojoną natkę pietruszki. Posolić i popieprzyć. Robić warstwy. Na to wszystko dać znów ziemniaki, marchew, buraki, cebulę, kiełbasę i natkę, popieprzyć i posolić. Garnek przykryć i położyć na małym ogniu. Prażyć, aż ziemniaki będą miękkie. Około 1,5 godziny. Gotowe wyłożyć na talerz. Do prażonych świtnie wypić szklankę mleka. Bardzo pyszne danie. Gorąco polecam.