Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Precelki anyżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka na podwieczorek... :)

Precelki anyżowe

Składniki:

Precelki anyżowe

 

  • 15 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 25 dag mąki
  • otarta skórka cytrynowa
  • 1,5 dag zmielonego anyżu
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Precelki anyżowe
Na stolnicy zagniatamy ciasto z masła, cukru, mąki pszennej , dodajemy otartą skórkę cytrynową, mielony anyż oraz dwa całe jajka. Z ciasta formujemy drobne precelki, które starannie smarujemy białkiem. Posypujemy cukrem pudrem, układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem, a następnie pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.

Tagi:

jajko jajka