Sposób przygotowania:
Prezenciki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem.
Następnie dodać mąkę i sól. Podzielić ciasto na dwie równe części i do jednej dodać kakao. Ciasta uformować w kulę owinąć w folię i wstawić do lodówki na 1,5h - 2h.
Po tym czasie wyjmujemy ciasta, rozwałkowujemy je i wycinamy dwa paski z białej części i dwa paski z kakaowej.
Na dół kładziemy jeden biały pasek następnie kakaowy i biały. Przekrawamy na pół.
Pomiędzy wkładamy pionowo kakaowy pasek i łączymy wszystko razem.
Kroimy na małe kwadraciki.
Z pozostałego ciemnego ciasta wycinamy trójkąciki i kładziemy na górze po środku trójkątów kładziemy małe białe kuleczki. (Kolory można pozamieniać).
Prezenciki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenie i piec przez 15-18 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Następnie dodać mąkę i sól. Podzielić ciasto na dwie równe części i do jednej dodać kakao. Ciasta uformować w kulę owinąć w folię i wstawić do lodówki na 1,5h - 2h.
Po tym czasie wyjmujemy ciasta, rozwałkowujemy je i wycinamy dwa paski z białej części i dwa paski z kakaowej.
Na dół kładziemy jeden biały pasek następnie kakaowy i biały. Przekrawamy na pół.
Pomiędzy wkładamy pionowo kakaowy pasek i łączymy wszystko razem.
Kroimy na małe kwadraciki.
Z pozostałego ciemnego ciasta wycinamy trójkąciki i kładziemy na górze po środku trójkątów kładziemy małe białe kuleczki. (Kolory można pozamieniać).
Prezenciki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenie i piec przez 15-18 minut w temperaturze 160-170 stopni.
marietta