Sposób przygotowania:
Prezydencka Edzi
Paprykę obieramy delikatnie ze skóry i kroimy w paski. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Część selera kroimy w kostkę a resztę wrzucamy w całości. Por kroimy w pół talarki. Ziemniaki kroimy tak jak na frytki, kapustę szatkujemy. Koper i pietruszkę oddzielamy od łodyżek, nać siekamy, łodygi kroimy w kawałki. Do garnka wlewamy bulion. Kiedy się zagotuje wrzucamy do niego paprykę, seler w całości, liść laurowy i gotujemy ok 5 min. Następnie wrzucamy resztę warzyw oprócz kapusty i posiekanej natki (łodyżki wrzucamy). Gotujemy ok 20 min, dorzucamy kapustę, gotujemy ok 7 min. Wyłączamy gaz, wrzucamy posiekaną natkę, doprawiamy pieprzem ziołowym i ewentualnie solą i pieprzem.