mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Princessa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gorąco polecam amatorom kokosu i czekolady, chociaż to pierwsze jest słabo wyczuwalne;)

Princessa

Składniki:

Princessa

 

  • biszkopt z 6 jajek
  • bita śmietana z 250 ml kremówki + zagęstnik (śmietan-fix lub rozpuszczona żelatyna)
  • 1 śnieżka - bita śmietana w proszku
  • 1 princessa kokosowa maxi
  • na wierzch: 3 kostki startej gorzkiej czekolady
  • do nasączenia: 1 szklanka posłodzonej kawy rozpuszczalnej z 2 łyżeczek

 

 

Sposób przygotowania:

Princessa
Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć ostudzoną kawą tworząc łatki.Bitą śmietanę wymieszać z ubitą śnieżką. Wmieszać rozkruszony wafelek Princessa. 3/4 masy wyłożyć na połowę nasączonego biszkopta, przykryć drugim. Wierzch posmarować resztą masy, dekoracyjnie posypać gorzką startą czekoladą. Schłodzić w lodówce.