Dagmaris

Dagmaris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Promienny schab

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie dobre na rodzinny obiad, na święta i kolacje . Łatwe w przygotowaniu.

Promienny schab

Składniki:

Promienny schab

 

 

Sposób przygotowania:

Promienny schab
Mięso nacieramy oregano,oraz przyprawami , tak przygotowane odstawiamy na około 30 minut do lodówki. W międzyczasie morele i śliwki moczymy w wodzie by zmiękły. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Wyciągamy mięsko z lodówki a owoce z wody. Układamy je warstwami w naszym naczyniu tak aby owoce były pierwszą i ostatnia warstwą naszej pieczeni.Naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na godzinę , pieczemy w temperaturze 200 stopni. Danie jest niezwykle aromatyczne i soczyste dzięki owocom .