Sposób przygotowania:
Proste ciasto czekoladowe na maślance
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Maślankę wyjmujemy z lodówki dwie godziny wcześniej. Podgrzewamy. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Krótko miksujemy. Dodajemy do masy czekoladę, ponownie krótko miksujemy. Dodajemy maślankę.
Ponownie miksujemy. Do masy dodajemy przesiane suche składniki. Miksujemy do momentu ich połączenia. Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Pieczemy około 55-60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy np. rozpuszczoną czekoladą.
Ponownie miksujemy. Do masy dodajemy przesiane suche składniki. Miksujemy do momentu ich połączenia. Ciasto przelewamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Pieczemy około 55-60 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy np. rozpuszczoną czekoladą.