Sposób przygotowania:
Proste ciasto z kremem i delicjami
Ciasto:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej miksujemy, następnie wsypujemy wiórki, posiekane orzechy i proszek do pieczenia - mieszamy dokładnie łyżką. Pieczemy ok. 40 minut w temp 180*.
budyń:
Mąkę, budyń, cukier i żółtka łączymy, dolewając stopniowo mleko. Gptujemy gęsty budyń.
Miękkie masło miksujemy i stopniowo dodajemy budyń, następnie na sam koniec wolnym strumieniem wlewamy ostudzoną cytrynową galaretkę którą rozpuszczamy w 1/2 szklance wody. masę wykładamy na upieczone ciasto. na kremie układamy delicje i całość zalewamy teżejącymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej miksujemy, następnie wsypujemy wiórki, posiekane orzechy i proszek do pieczenia - mieszamy dokładnie łyżką. Pieczemy ok. 40 minut w temp 180*.
budyń:
Mąkę, budyń, cukier i żółtka łączymy, dolewając stopniowo mleko. Gptujemy gęsty budyń.
Miękkie masło miksujemy i stopniowo dodajemy budyń, następnie na sam koniec wolnym strumieniem wlewamy ostudzoną cytrynową galaretkę którą rozpuszczamy w 1/2 szklance wody. masę wykładamy na upieczone ciasto. na kremie układamy delicje i całość zalewamy teżejącymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody