Sposób przygotowania:
Sałatka z gorącymi pieczarkami
Pieczarki obieramy i panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Wrzucamy je na gorący, głęboki olej i smażymy co jakich czas mieszając. Panierka powinna być mocno chrupka. W międzyczasie na talerzach układamy opłukane sałaty. Na sałatach układamy pomidory pokrojone na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, układamy na pomidorach. W kubku mieszamy sos sałatkowy z olejem i wodą. Sosem polewamy sałatkę. Usmażone i chrupiące pieczarki wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na ręczniku papierowym do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe układamy na wierzchu naszej sałatki i od razu podajemy do stołu. Sałatka powinna być spożywana na ciepło.