Sposób przygotowania:
Proste rurki z bitą śmietanąETAP 1:
Formy do rurek posmarować masłem. Ciasto pokroić na 10 pasków. Każdy pasek owinąć wokół formy, tak aby poszczególne warstwy zachodziły na siebie.
ETAP 2:
Ustawić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą rurkę posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 st około 15-18 minut do wyraźnego zarumieniania. Wyjąć, ostudzić i wyjąć kształtki.
ETAP 3:
Skórkę wyszorować. Zdjąć ją przy pomocy obieraczki do ziemniaków, następnie drobniutko posiekać.
Do wysokiego naczynia przelać śmietanę, dodać sok z cytryny. Wstępnie ubić.
Gdy to nastąpi dodać cukier puder i skórkę z cytryny.
ETAP 4:
Dokończyć ubijanie na sztywno.
Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i nadziewać korpus z ciasta francuskiego. Oprószyć obficie cukrem pudrem.
Smacznego!