Sposób przygotowania:
Proste rurki z bitą śmietanąETAP 1:
 
Formy do rurek posmarować masłem. Ciasto pokroić na 10 pasków. Każdy pasek owinąć wokół formy, tak aby poszczególne warstwy zachodziły na siebie.
ETAP 2:
 
Ustawić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą rurkę posmarować roztrzepanym jajkiem. 
Piec w 180 st około 15-18 minut do wyraźnego zarumieniania. Wyjąć, ostudzić i wyjąć kształtki.
ETAP 3:
 
Skórkę wyszorować. Zdjąć ją przy pomocy obieraczki do ziemniaków, następnie drobniutko posiekać. 
Do wysokiego naczynia przelać śmietanę, dodać sok z cytryny. Wstępnie ubić. 
Gdy to nastąpi dodać cukier puder i skórkę z cytryny.
ETAP 4:
Dokończyć ubijanie na sztywno. 
Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i nadziewać korpus z ciasta francuskiego. Oprószyć obficie cukrem pudrem.
Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
