Sposób przygotowania:
Rurki z bitą śmietanąPrzygotowanie ciasta:
Mąkę przesiać. Posiekać z margaryną. Dodać resztę składników i zagnieść szybko gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na około 3 godz.
Następnie cienko rozwałkować ciasto. Pociąć na paski szerokości 2 cm.
Następnie nawijać ciasto na metalowe rurki.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec na złoty kolor.
Po upieczeniu od razu ściągnąć z foremek. Wystudzić.
Przygotowanie kremu:
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z usztywniaczem i cukrem pudrem na sztywno.
Gdy śmietana jest ubita nadal ubijając dodajemy parę kropli barwnika spożywczego.
Gotowym kremem napełniamy rurki.
Przygotowanie polewy:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Ściągamy naczynie z pary i mieszając dodajemy parę kropli barwnika czerwonego spożywczego.
Nadziane rurki posypujemy cukrem pudrem a następnie polewamy polewą czekoladową i posypujemy cukrowymi gwiazdkami.