Sposób przygotowania:
Prowansalskie pomidory
Przygotowanie:
Dojrzałe jędrne pomidory umyć,każdy z nich kroić na pół.Nożykiem wydrążać nasienie i troszkę miąższu.Całość włożyć do żaroodpornego naczynia.Na patelni podsmażyć czosnek wymieszany z cebulą.Włożyć do wydrążonych pomidorów.Każdy pomidor zsypać 1/3 szklanką startego sera,i zapiekać aż się zarumieni a ser rozpuści.Podawać tylko na gorąco.
Dojrzałe jędrne pomidory umyć,każdy z nich kroić na pół.Nożykiem wydrążać nasienie i troszkę miąższu.Całość włożyć do żaroodpornego naczynia.Na patelni podsmażyć czosnek wymieszany z cebulą.Włożyć do wydrążonych pomidorów.Każdy pomidor zsypać 1/3 szklanką startego sera,i zapiekać aż się zarumieni a ser rozpuści.Podawać tylko na gorąco.