gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Książka Kucharska: Domowe przetwory z warzyw

Przecier pomidorowo - cukiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gotowy przecier pomidorowo cukiniowy rozlewam do słoików i pasteryzuję na zimę lub rozlewam w szklanki i schłodzony moje dzieci wypijają.

Przecier pomidorowo - cukiniowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Przecier pomidorowo - cukiniowy

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowo - cukiniowy
Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na większe kawałki, które przekładamy do garnka. Cukinię obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy w większą kostkę, dodajemy do pomidorów. Całość dusimy pod przykryciem ok 40 minut i następnie gotujemy bez przykrycia, aż pomidory z cukinią będą bardzo miękkie (co jakiś czas mieszamy). Warzywa przecieramy przez sito lub cedzak. Sok rozlewamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 10 minut.
Przecier pomidorowo - cukiniowy
Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na większe kawałki, które przekładamy do garnka.
Przecier pomidorowo - cukiniowy
Cukinię obieramy, wydrążamy miąższ i kroimy w większą kostkę, dodajemy do pomidorów.
Przecier pomidorowo - cukiniowy
Warzywa przecieramy przez sito lub cedzak. Sok rozlewamy do słoików.

Tagi:

cukinia