reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Przecier z cukinii na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Taki przecier ułatwia życie, szczególnie zimą - wystarczy chwilka i mamy zupę krem gotową!

Przecier z cukinii na zimę Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przecier z cukinii na zimę

 

 

Sposób przygotowania:

Przecier z cukinii na zimę
Cukinię kroimy w kosteczkę, podlewamy 1/4 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu aż zrobi cię szklista . Do cukinii dodajemy sól i obrany czosnek gotujemy jeszcze 10 minut. Wszystko razem miksujemy na gęstą papkę. Ponownie zagotowujemy i przekładamy do wygotowanych słoików 1/2 litrowych. Pasteryzujemy minimum 20 minut.
Przecier z cukinii na zimę
Jeżeli mamy młodą cukinię to nie obieramy skórki

Tagi:

cukinia