eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Przecier z porzeczek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Przecier z czerwonych porzeczek najlepiej zbierać w czasie gdy są bardziej czerwone i dodaje się wtedy mniej cukru.Ja najczęściej używam go

Przecier z porzeczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przecier z porzeczek

 

 

Sposób przygotowania:

Przecier z porzeczek
Na przecier można używać porzeczki białe lub czerwone przygotowywać. Porzeczki opłukać, obrać z szypułek. Owoce umieścić w garnku, podlać gorącą wodą na dno garnka,odparować, przetrzeć przez sito,na koniec wsypać cukier i gotować aż się rozpuści. Napełnić słoje lub butelki, wstawić do garnka z gorącą wodą. Pasteryzować 20—30 min., słojami cały czas na słabym ogniu.
Przecier z porzeczek
Porzeczki umyłam i obrałam z szypułek
Przecier z porzeczek
po ugotowaniu przetarłam przez ręcznie
Przecier z porzeczek
z powrotem dałam do garnka do gotowania
Przecier z porzeczek
na koniec dałam cukier i dałam do słoików