Sposób przygotowania:
Naleśnikowa przekąska-kanapka naleśnikow
Masa sernikowo-czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w rondelku. Gdyby rozpuszczanie było utrudnione dodać mleko. Lekko przestudzić. Do miski przełożyć ser i utrzeć go z żółtkiem. Stopniowo dodawać przestudzoną czekoladę i mieszać mikserem do całkowitego połączenia się składników. Dodać aromat pomarańczowy o jeszcze raz wymieszać mikserem. Dać skórkę kandyzowaną i wymieszać łyżką. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Ciasto: Do miski wlać mleko, dodać mąkę i białko. Wymieszać na gładkie ciasto mikserem. Dodać kakao i ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki średniej grubości. Usmażone naleśniki delikatnie przestudzić.Na deskę do krojenia położyć pierwszy naleśnik i posmarować go masą, przykryć go drugim naleśnikiem, który także posmarować masą. Przykryćtrzecim naleśnikiem. Postąpić tak ze wszystkimi naleśnikami i masą tworząc 3 warstwowe "torciki". Mnie wyszły 4 takie "torciki" Na talerzu ułożyć "torciki" przekładając je papierem do pieczenia aby się nie skleiły. Obciążyć i odstawić do lodówki na jakieś 2-3 godziny. Przed podaniem pokroić na 4 części, udekorować plastrami banana. Smacznego!
Ciasto: Do miski wlać mleko, dodać mąkę i białko. Wymieszać na gładkie ciasto mikserem. Dodać kakao i ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki średniej grubości. Usmażone naleśniki delikatnie przestudzić.Na deskę do krojenia położyć pierwszy naleśnik i posmarować go masą, przykryć go drugim naleśnikiem, który także posmarować masą. Przykryćtrzecim naleśnikiem. Postąpić tak ze wszystkimi naleśnikami i masą tworząc 3 warstwowe "torciki". Mnie wyszły 4 takie "torciki" Na talerzu ułożyć "torciki" przekładając je papierem do pieczenia aby się nie skleiły. Obciążyć i odstawić do lodówki na jakieś 2-3 godziny. Przed podaniem pokroić na 4 części, udekorować plastrami banana. Smacznego!
zbysiowa