Sposób przygotowania:
Zawijańce z makrelą i rukolą
Mąkę tortową, mleko, wodę, jajko, olej, zioła prowansalskie i szczyptę soli mieszamy na jednolitą masę o konsystencji tradycyjnych naleśników. Na patelni smażymy naleśniki, nie dodając oleju ponieważ jest już dodany do ciasta naleśnikowego. Usmażone naleśniki odkładamy w chłodne miejsce żeby ostygły.
Z makreli zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Gdy naleśniki będą już zimne smarujemy każdy majonezem, mielimy na każdy odrobinę pieprzu, rozkładamy równomiernie rozdrobnione mięso wędzonej makreli i liście rukoli. Naleśniki z farszem zawijamy w rulony i chowamy do lodówki na minimum 30 min.
Po tym czasie odcinamy końcówki zawiniętych naleśników i kroimy resztę na ok. 2 cm kawałki. Podajemy schłodzone jako przekąska. SMACZNEGO!
Z makreli zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Gdy naleśniki będą już zimne smarujemy każdy majonezem, mielimy na każdy odrobinę pieprzu, rozkładamy równomiernie rozdrobnione mięso wędzonej makreli i liście rukoli. Naleśniki z farszem zawijamy w rulony i chowamy do lodówki na minimum 30 min.
Po tym czasie odcinamy końcówki zawiniętych naleśników i kroimy resztę na ok. 2 cm kawałki. Podajemy schłodzone jako przekąska. SMACZNEGO!
sofieta