MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Tarta ze szpinakiem, pomidorami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie, proste i pyszne danie, idealne na przystawkę, lub mały głód :) tarta ze szpinakiem, pomidorami, fetą i kaparami!

Tarta ze szpinakiem, pomidorami i fetą

Składniki:

Tarta ze szpinakiem, pomidorami i fetą

 

Sposób przygotowania:

Tarta ze szpinakiem, pomidorami i fetą
Ciasto francuskie wykładamy na papier do pieczenia. Boki zawijamy. Szpinak rozmrażamy, odciskamy wodę. Rozdrobiony wykładamy na ciasto. Pomidory kroimy w plastry, cebulę cienko w koła. Czosnek drobno siekamy. Kolejno układamy: rozdrobniony ser, plastry pomidorów, cebulę,czosnek, posypujemy kaparami. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem Tartę pieczemy ok 30 minut, do zarumienienia.