Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Przekładane tosty

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Moja wariacja na temat tostów.

Przekładane tosty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekładane tosty

 

  • 6 kromek chleba razowego
  • masło - wg uznania
  • 5 plasterków salami z indyka
  • ok. 10 dkg sera wędzonego topionego
  • 3 jajka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • ketchup - wg uznania

Sposób przygotowania:

Przekładane tosty
5 kromek chleba posmarować masłem. Na każdej ułożyć po plasterku salami i trochę pokrojonego w plasterki sera. Kromki chleba ułożyć jedna na drugiej. Ostatnia kromka ma być bez masła. Taką "kanapkę" przekroić na 4 części (paski). Jajka dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. W jajkach maczać kawałki "kanapki" po ok. pół minuty z każdej strony. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, chwilkę przytrzymać, żeby się nie rozpadły (aż jajko się lekko z dołu zetnie). Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np. z ketchupem.
Przekładane tosty
Kromki chleba posmarowane masłem i przełożone salami i serem.
Przekładane tosty
Jajka wbite do miski i doprawione solą i pieprzem.
Przekładane tosty
Przekrojona na cztery części kanapka zamoczona w jajkach.
Przekładane tosty
Zamoczona w jajku kanapka położona na rozgrzany na patelni olej.