magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Przekładane wafle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekładane wafle- świetny ciasto.

Przekładane wafle

Składniki:

Przekładane wafle

 

  • 1 kostka masło,
  • 2 szklanki cukier,
  • 1/2 szklanki świeże mleko,
  • 2,5 szklanki mleko w proszku,
  • 3 łyżki kakao,
  • 2 opakowania wafle andruty

Sposób przygotowania:

Przekładane wafle
Masło cukier i świeże mleko podgrzać, do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie stopniowo wsypywać mleko w proszku i kakao, bez przerwy mieszając. Ciepłą masą przekładać wafle. Wafle zawinąć w spożywczą folię i postawić na nich coś ciężkiego, zostawić w chłodnym miejscu na parę godzin (ja najczęściej zostawiam na 3-4.) składniki na 12 porcji