Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i słodkie

Przekładaniec

Składniki:

Przekładaniec

 

  • 6 opakowań herbatników
  • 20 dag cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 szklanki mleka
  • 1 łyżka rumu
  • 1 kostka margaryny
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Przekładaniec
1 szklankę mleka,margarynę,cukier i cukier waniliowy zagotować.Dodać kaszę i gotować jeszcze przez 10 minut,stale mieszając aby się nie przypaliło.Krem podzielić na dwie części.Do jednej wsypać kakao.Herbatniki namoczyć w 2 szklankach mleka z rumem.Na podłużnej blaszce ułożyć dwa opakowania herbatników,przykryć jasną masą i warstwą z 2 opakować herbatników,rozłożyć masę ciemną i resztę herbatników.