agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

przekladaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne na każdy deser i dla każdego.Smacznego.

przekladaniec

Składniki:

przekladaniec

 

  • mleka,Nadzienie;30 dag mielonych orzechów,30 dag cukru ,2 torebki cukru waniliowego,20 dag marmolady9morelowej

 

Sposób przygotowania:

przekladaniec
Drożdże z cukrem rozpuścić w letnim mleku.Zagnieść mąkę z masłem i dodać rozpuszczone drożdże.ciasto dobrze wyrobić i podzielić na trzy części,które trzeba rozwałkować odpowiednio do wielkości formy.(najlepiej wąska forma w kształcie prostokąta). Na posmarowanej blaszce ułożyć pierwszą warstwę ciasta ,posmarować marmoladą i obsypać orzechami i cukrem,zużywając na to połowę składników nadzienia.To samo zrobić kładąc drugą warstwę ciasta,a na wierzch położyć trzeci placek.Piec w średnio nagrzanym piekarniku około godziny.Upieczony,ciepły przekładaniec oblać lukrem,który powstaje z rozpuszczenia podanych składników.Po ostudzeniu kroić w dowolny sposób.