paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

przekładaniec ajerkoniakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przepis na tort który zawsze wychodzi

przekładaniec ajerkoniakowy

Składniki:

przekładaniec ajerkoniakowy

 

  • 1 szk mąki
  • 1 szk cukru
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem ajerkoniakowy z torebki
  • bita śmietana z torebki

Sposób przygotowania:

przekładaniec ajerkoniakowy
Jajka łączymy z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Następnie łączymy ją z mąką i proszkiem. Powstałe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 30 min w 200C. W tym czasie robimy krem jak w instrukcji bez dodawania margaryny. Podobnie według instrukcji robimy bitą śmietanę i wkładamy ja na 30 min do lodówki. Gdy biszkopt wystygnie kroimy go na pół i smarujemy kremem ajerkoniakowym. Biszkopt łączymy i smarujemy z zewnątrz bitą śmietaną. Możemy udekorować świeżymi owocami

Tagi:

jajko jajka