Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Przekładaniec pomidorowo-twarogowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Można go jeść bez chleba, jako osobne danie.

Przekładaniec pomidorowo-twarogowy

Składniki:

Przekładaniec pomidorowo-twarogowy

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec pomidorowo-twarogowy
1 porcja to 6-8 dag twarogu i 3-4 pomidory. Twaróg ugnieść z dodatkiem soli, z dużą ilością świeżej lub suszonej bazylii i łyżeczką oleju. Z masy uformować walec i pokroić na plastry grubości 1 cm. Pomidory pokroić w cienkie plastry i ułożyć na tacy na przemian z plastrami twarogu, tworząc walce długości 10-12 cm. Solimy z wierzchu dla smaku, posypujemy bazylią i skrapiamy olejem.