Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Przekładaniec z mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dobra zapiekanka na obiad albo ciepłą kolację.

Przekładaniec z mortadeli

Składniki:

Przekładaniec z mortadeli

 

  • 20dag.mortadeli,
  • 1kg.ziemniaków,
  • 1czerwona papryka,
  • 2cebule,
  • 2łyżki śmietany,
  • 1\3szkl.bulionu,
  • starty żółty ser,
  • papryka,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z mortadeli
Ziemniaki ugotować w łupinach 15min.w osolonym wrzątku,odcedzić,wystudzić.paprykę pokroić na kawałki,mortadelę w półplasterki,a ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w plastry.Żaroodporne naczynie natłuścić,ziemniaki układać na przemian z mortadelą,cebulą i papryką.Śmietanę połączyć z bulionem,przyprawić i polać sosem potrawę,zapiekać 15min.w 180"C,po tym czasie posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 10min.

Tagi:

sery ser