Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Przekładaniec z naleśników gryczanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sycące i pyszne tak na obiad jak i ciepłą kolację!

Przekładaniec z naleśników gryczanych

Składniki:

Przekładaniec z naleśników gryczanych

 

  • 1szkl.mąki gryczanej,
  • 4jajka,
  • 250ml.mleka,
  • 250ml.wody,
  • 1kg.mrożonego szpinaku,
  • 1 pęczek dymki,
  • 30dag.sera feta,
  • 5 pomidorków suszonych,
  • 10dag.startego sera żółtego,
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z naleśników gryczanych
Mąkę zmiksować z mlekiem,wodą,2jajkami i szczyptą soli,po czym usmażyć naleśniki.Dymki posiekać,zeszklić na oleju,dodać podsmażony wcześniej szpinak,posiekane suszone pomidory,pokrojoną w kostkę fetę,i pozostałe 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę,doprawić,wymieszać.Naleśniki przekładać farszem,wierzch posypać startym serem żółtym i posiekanymi orzechami,zapiekać ok.30min.w 180"C.

Tagi:

sery szpinak ser