gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Babka piaskowa kakao capuccino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka piaskowa o smaku kakao i cappuccino. Pyszna, wilgotna w środku. Idealna na Wielkanocny stół i nie tylko.

Babka piaskowa kakao capuccino Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka piaskowa kakao capuccino

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa kakao capuccino
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Białka oddzielamy od żółtek. Do masy dodajemy stopniowo żółtka miksując. Dodajemy przesianą proszkiem do pieczenia mąkę i mleko. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, a do drugiej kawę capuccino.

Białka ubijamy na sztywno, dzielimy na dwie procje. Delikatnie mieszamy każdą część z masami.

Foremkę 28x15 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto, wpierw kakao później capuccino.

Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Ostudzoną polewamy czekoladą i posypujemy rozdrobnionymi orzechami.

Smacznego.
Babka piaskowa kakao capuccino
Wlewamy ciasto, wpierw kakao później capuccino. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.