Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Ciasto z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kilkuskładnikowe cisto, które można zrobić w kilka chwil. Na pewno zaskoczy smakiem, wilgotne, owocowo-kakaowe ciasto.

Ciasto z wiśniami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z wiśniami
Wiśnie odsączyć z syropu. Mąkę połączyć z cukrem i margaryną. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać wiśnie i wszystko delikatnie łyżką połączyć. Ciasto wylać na blaszkę 25x40cm (najlepiej wyłączyć ją papierem do pieczenia lub posmarować masłem i posypać bułką tartą). Piec 30-40 minut w temperaturze 180st C. Odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie dowolnie udekorować. 
Ciasto z wiśniami
Tak wygląda ciasto wiśniowe w środku. Nie jest suche

Tagi:

jajko jajka