Sposób przygotowania:
Przepis na biszkopt
Do miseczki wrzucamy sześć umytych jaj ( wbijamy je) następnie podczas miksowania zaczynamy dosypywać stróżkami cukier.Mieszamy. Przesiewamy dokładnie mąkę z proszkiem do pieczenia i dosypujemy do ciasta.Mieszamy i ponownie miksujemy na gładką puszystą masę. Przygotowujemy blaszkę:
umytą smarujemy tłuszczem, nakładamy papier.Ponownie smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto.Równamy.Pieczemy w temperaturze 180s.c około 45 minut. Po upieczeniu jeszcze chwilę trzymamy w ciepłym piekarniku w celu " dojrzenia" aby nie opadł.
umytą smarujemy tłuszczem, nakładamy papier.Ponownie smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto.Równamy.Pieczemy w temperaturze 180s.c około 45 minut. Po upieczeniu jeszcze chwilę trzymamy w ciepłym piekarniku w celu " dojrzenia" aby nie opadł.
gosia56