dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Karkówka z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Karkówka pieczona z pieczarkami, papryką i serem. Będzie smakowała każdemu mięsożercy :) W dodatku robi się prawie że sama :)

Karkówka z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karkówka z pieczarkami i papryką

 

  • 5 plastrów karkówki o grubości 1,5 cm
  • sól
  • papryka słodka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1/2 malej czerwonej papryki
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka oregano

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z pieczarkami i papryką
Plastry karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy aż woda odparuje. Paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do pieczarek razem z tymiankiem i oregano. Wszystko razem wymieszamy. Na połowie plastra karkówki kładziemy plasterek sera, na ser kładziemy pieczarki z papryka, na to znów plasterek sera i składamy na pół, przykrywając drugą połowa plastra. Poskładaną karkówkę układamy na blasze z piekarnika lub w innym naczyniu do zapiekania. Wlewamy do naczynia ok. pół szklanki wody. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Karkówka z pieczarkami i papryką
Karkówka pieczona z pieczarkami, papryką i serem.