madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Karkówka w pieczarkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kruche mięso w aromatycznym sosie z pieczarkami. Jeszcze się nie zdarzyło aby komuś nie smakowało.

Karkówka w pieczarkach

Składniki:

Karkówka w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w pieczarkach
Plastry mięsa lekko rozbijamy , a następnie przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Układamy w naczyniu do zapiekania i posypujemy wcześniej oczyszczonymi i pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Śmietany kremówki mieszamy z keczupem, a następnie zalewamy nimi mięso. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 1,5 godziny.