Sposób przygotowania:
Karkówka z pieczarkami w piwnym sosie
Mięsso dokładnie nacieramy przyprawami czyli lubczykiem,papryka,pieprzem,rozmarynem,solą. Potem kroimy w plastry i kładziemy na patelnię z rozgrzaną oliwą.Gdy mięso się ładnie zrumieni z obu stron wtedy odkładamy je do innego naczynia a na ten sam tłuszcz wrzucamy posrojoną w paski cebulę z listkami laurowymi.
Na patelnię ze zrumienioną cebulą wkłądamy ponownie mięso i wszystko zalewamy ulubionym piwem.Patelnię przykrywamy,ogień zmniejszamy i pozostawiamy żeby karkówka się dusiła. Pieczarki czyścimy ,płuczemy i kroimy na 4 części,wrzucamy na patelnię z duszącą się w piwie karkówką.
Po ok 1,5 godzinie mięso powinno być miękkie,wtedy odlewamy część sosu który się wytworzył i dodajemy śmietanę,wszystko mieszmy i ponownie wlewamy do sosu piwnego z mięsem i grzybami.Chwilę razem dusimy i na końcu doprawiamy w razie konieczności Kucharkiem.Podajemy z kluskami lub ziemniakami i surówką.Smacznego:)
Na patelnię ze zrumienioną cebulą wkłądamy ponownie mięso i wszystko zalewamy ulubionym piwem.Patelnię przykrywamy,ogień zmniejszamy i pozostawiamy żeby karkówka się dusiła. Pieczarki czyścimy ,płuczemy i kroimy na 4 części,wrzucamy na patelnię z duszącą się w piwie karkówką.
Po ok 1,5 godzinie mięso powinno być miękkie,wtedy odlewamy część sosu który się wytworzył i dodajemy śmietanę,wszystko mieszmy i ponownie wlewamy do sosu piwnego z mięsem i grzybami.Chwilę razem dusimy i na końcu doprawiamy w razie konieczności Kucharkiem.Podajemy z kluskami lub ziemniakami i surówką.Smacznego:)