Kofta to rodzaj pieczonej lub smażonej kuli z mięsa, warzyw, sera, roślin strączkowych, sosów, ziół oraz przypraw. Danie jest chętnie jedzone w Azji oraz na południu Europy. Wszystkie składniki na koftę należy zmielić, posiekać lub zetrzeć na tarce, a następnie wymieszać w naczyniu. Całość soli się, skrapia oliwą i doprawia pieprzem oraz curry. Z masy wyrabia się okrągłe kotlety, które smaży się na patelni lub piecze w piekarniku.

Kofta Kategorie

Polecane przepisy do kategorii Kofta

Kofta kebab

Kofta kebab

pacpaw pacpaw

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kofta.

Kofta.

jaNina jaNina
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kofta. 2

Kofta. 2

jaNina jaNina
8

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: