SUPERPRZEPIS

Kofta kebab

  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Kofta kebab Więcej zdjęć (4)

domowe kebaby wołowe w formie szaszłyka

Składniki:

Kofta kebab

 

Sposób przygotowania:

Kofta kebab
Wołowinę dwukrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę chili (bez pestek), utarty czosnek, tymianek, sól, pieprz ziołowy, paprykę ostrą oraz rozbite w moździerzu ziele angielskie. Wbijamy jeszcze jajko i wszystko dokładnie mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Taką masą oblepiamy kijki do szaszłyków i odstawiamy do lodówki na 2 godziny do lodówki. Następnie smażymy na patelni grillowej po 10-15 minut z każdej strony. Smacznego.
Kofta kebab
Zmielona wołowina z dodanymi przyprawami przed zmieszaniem
Kofta kebab
Uformowane masa mięsna na kijkach od szaszłyków przed smażeniem
Kofta kebab
Kebab kofta podczas smażenia na patelni grillowej