Sposób przygotowania:
Jajka po szkocku w panierce z jagnięciny kofta
6 jajek ugotować na twardo lub półtwardo.
Kumin, czarnuszkę, ziarenka kardamonu rozdrobnić w moździerzu. Do mięsa dodać jedno surowe jajko, przyprawy oraz bardzo drobno pokrojone papryki i cebule.
Dokładnie wyrobić masę mięsną z przyprawami i jajkiem. Nakładać na dłoń części masy mięsnej, lekko ja spłaszczyć, nakładać po jednym jajku i dokładnie jajko obkleić masa mięsną.
Każdą kulą obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane jajka z mięsem układać na dobrze rozgrzanym oleju, smażyć z każdej strony na złocisty kolor.
Trzeba uważać by olej nie był zbyt gorący i by mięso zbyt szybko się nie przypaliło z wierzchu.
Usmażone jajka po szkocku ułożyć na papierowym ręczniku, by pozbawić nadmiernej ilości tłuszczu.
Podawać z ulubionymi dodatkami :)
Kumin, czarnuszkę, ziarenka kardamonu rozdrobnić w moździerzu. Do mięsa dodać jedno surowe jajko, przyprawy oraz bardzo drobno pokrojone papryki i cebule.
Dokładnie wyrobić masę mięsną z przyprawami i jajkiem. Nakładać na dłoń części masy mięsnej, lekko ja spłaszczyć, nakładać po jednym jajku i dokładnie jajko obkleić masa mięsną.
Każdą kulą obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane jajka z mięsem układać na dobrze rozgrzanym oleju, smażyć z każdej strony na złocisty kolor.
Trzeba uważać by olej nie był zbyt gorący i by mięso zbyt szybko się nie przypaliło z wierzchu.
Usmażone jajka po szkocku ułożyć na papierowym ręczniku, by pozbawić nadmiernej ilości tłuszczu.
Podawać z ulubionymi dodatkami :)
ewaeu
Netka
Takie wlasnie to jest, bardzo smaczne ;)