Tarta z jagodami stanowi doskonałą przekąskę do kawy albo herbaty. Deser można schłodzić w lodówce albo podgrzać w mikrofalówce. Ciasto przyrządza się ze świeżych bądź zamrożonych jagód. Owoce dobrze jest zanurzyć na kilka godzin w wodzie z cukrem – staną się wówczas bardziej słodkie i soczyste.
Tarta z jagodami doskonale komponuje się z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, orzechami, bakaliami, polewą czekoladową oraz owocami. Z tych ostatnich warto wykorzystać: maliny, borówki, cząstki pomarańczy, kiwi, truskawki, jabłka, jeżyny bądź gruszki. Tartę można przygotować na wytworne przyjęcie, na przykład urodziny albo imieniny. Ciasto z jagodami i kremem czekoladowym jest słodkie, aromatyczne i sycące. Wypiek posypuje się kruszonką i cukrem pudrem albo dekoruje polewą karmelową.
Tarta z jagodami i budyniem krok po kroku
Tarta z jagodami i budyniem jest delikatna w smaku. Zagniecione ciasto z mąki, jajek, cukru pudru, soli i sody oczyszczonej wykłada się na blaszkę. Placek podpieka w piekarniku przez 20 minut. Następnie na ostudzony spód wykłada się masę budyniową, a wierzch posypuje oczyszczonymi jagodami. Całość piecze się przez kwadrans w piekarniku z termoobiegiem.
Tarta z jagodami i mascarpone, czyli smaczny deser
Tarta z jagodami i mascarpone jest szybka w przygotowaniu. Wystarczy wcześniej upiec kruchy spód. Następnie do miski należy włożyć serek mascarpone, odrobinę miodu, jagody oraz cynamon. Całość blenduje się, a powstałą masę przekłada na ciasto. Deser wystarczy udekorować wiórkami kokosowymi i włożyć do lodówki na godzinę.
Tarta z jagodami doskonale komponuje się z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, orzechami, bakaliami, polewą czekoladową oraz owocami. Z tych ostatnich warto wykorzystać: maliny, borówki, cząstki pomarańczy, kiwi, truskawki, jabłka, jeżyny bądź gruszki. Tartę można przygotować na wytworne przyjęcie, na przykład urodziny albo imieniny. Ciasto z jagodami i kremem czekoladowym jest słodkie, aromatyczne i sycące. Wypiek posypuje się kruszonką i cukrem pudrem albo dekoruje polewą karmelową.
Tarta z jagodami i budyniem krok po kroku
Tarta z jagodami i budyniem jest delikatna w smaku. Zagniecione ciasto z mąki, jajek, cukru pudru, soli i sody oczyszczonej wykłada się na blaszkę. Placek podpieka w piekarniku przez 20 minut. Następnie na ostudzony spód wykłada się masę budyniową, a wierzch posypuje oczyszczonymi jagodami. Całość piecze się przez kwadrans w piekarniku z termoobiegiem.
Tarta z jagodami i mascarpone, czyli smaczny deser
Tarta z jagodami i mascarpone jest szybka w przygotowaniu. Wystarczy wcześniej upiec kruchy spód. Następnie do miski należy włożyć serek mascarpone, odrobinę miodu, jagody oraz cynamon. Całość blenduje się, a powstałą masę przekłada na ciasto. Deser wystarczy udekorować wiórkami kokosowymi i włożyć do lodówki na godzinę.
Polecane przepisy do kategorii Tarta z jagodami
Sortuj wg: