Sposób przygotowania:
Tarta z jagodami i białą czekoladąETAP 1:

Do miski przekładamy margarynę, mąkę, jajko, cukier i kwaśną śmietanę. Składniki zagniatamy na ciasto.
Ciasto wkładamy do woreczka foliowego i mrozimy ok. 10-15 minut.
ETAP 2:

Po tym czasie ciastem wylepiamy dużą formę do tarty lub dwie małe. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy 15 minut w temp. 180 stopni. Po czym chwilę ciasto studzimy.
ETAP 3:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.
ETAP 4:

Kremówkę ubijamy z jajkami, cukrem i przestudzoną czekoladą.
ETAP 5:

Masę wylewamy na podpieczone spody ciasta.
ETAP 6:

Na wierzchu układamy jagody. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem.