Sposób przygotowania:
Krucha tarta jagodowa z borówkami
Z mąki, cukru pudru, masła i żółtek zagnieć kruche ciasto, gładkie i wyrobione ciasto owiń w folię o włóż do lodówki, schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę, ciasto piecz w 180stop przez 30 min.
Oczyszczone i umyte jagody zmiksuj w blenderze, do tak powstałego przecieru jagodowego dodaj cukier i ubitą na sztywno śmietanę, na koniec dolej rozpuszczoną żelatynę.
Na ostudzone kruche ciasto wylej jagodową piankę, udekoruj borówkami i kwiatami, gotową tartę odstaw do stężenia.
Oczyszczone i umyte jagody zmiksuj w blenderze, do tak powstałego przecieru jagodowego dodaj cukier i ubitą na sztywno śmietanę, na koniec dolej rozpuszczoną żelatynę.
Na ostudzone kruche ciasto wylej jagodową piankę, udekoruj borówkami i kwiatami, gotową tartę odstaw do stężenia.
pietroocha