Sposób przygotowania:
Anyżkowy kompot z suszu z %
Owoce ( śliwki, morele, jabłko, gruszkę ), bakalie( daktyle, figę, rodzynki, skórkę pomarańczową ) i przyprawy ( goździki, cynamon, anyż, miód) zalać wodą i gotować na małym gazie 30 minut .
Przecedzić.
Wymieszać. Ostudzić .Wstawić do lodówki .
Do zimnego wlać Ouzo- zamieszać ( ilość ouzo zależy od mocy jaką chcemy osiągnąć ).
Można podawać z kostkami lodu.
* Oczywiście na Wigilię % nie dolewamy- dopiero po.
** Owoce z kompotu albo domownicy podjadają , albo możemy zamrozić i kiedyś po rozmrożeniu zmiksować i potraktować jak mus do naleśników.
Przecedzić.
Wymieszać. Ostudzić .Wstawić do lodówki .
Do zimnego wlać Ouzo- zamieszać ( ilość ouzo zależy od mocy jaką chcemy osiągnąć ).
Można podawać z kostkami lodu.
* Oczywiście na Wigilię % nie dolewamy- dopiero po.
** Owoce z kompotu albo domownicy podjadają , albo możemy zamrozić i kiedyś po rozmrożeniu zmiksować i potraktować jak mus do naleśników.