Sposób przygotowania:
Przepyszne krokiety z kapustą i grzybami
Składniki na ok. 7 krokietów. :) Na początku kroimy cebulkę w małą kosteczkę aby nie była za gruba i duża. Później podsmażamy w rondelku drobno pokrojone pieczarki z cebulką, solą i pieprzem. Gdy już usmażymy, odcedzamy i bierzemy miseczkę dodajemy do niej wcześniej ugotowaną kapustę kiszoną i ugotowane pieczarki z cebulką i przyprawami. Mieszamy i farsz gotowy. Następnie bierzemy miskę i wsypujemy mąkę, jajko, sól, mleko i wodę. Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy średnią patelnię i smażymy naleśniki. Gdy usmażymy naleśniki przekładamy je na talerz. Przygotowujemy trzy talerze. Na pierwszy talerz wlewamy jajka i ubijamy je widelcem, a na drugi wsypujemy bułkę tartą. Na trzeci talerz kładziemy naleśniki i nakładamy do nich farsz. Gdy nałożymy farsz do naleśników składamy je tak aby kształtem przypominały kwadraciki i obtaczamy jajkiem i bułką tartą. Tak przygotowane krokiety kładziemy na patelnię i smażymy na oleju z obu stron. Gotowe. Polecam podawać z barszczykiem do picia. Smacznego :)
gusia1000