Przetwory zimowe- seler i jabłko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przetwory które smakują najlepiej zimą

Przetwory zimowe- seler i jabłko

Składniki:

Przetwory zimowe- seler i jabłko

 

  • 1 seler naciowy
  • 2 jabłka deserowe
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 7 listków szałwii
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml białego wina
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Przetwory zimowe- seler i jabłko
Warzywa oraz owoce dokładnie umyłam,obrałam i pokroiłam na drobno.( z jabłek usunęłam gniazdo nasienne). Na głęboką patelnię wlałam oliwę z oliwek. Gdy się rozgrzała to dorzuciłam rozrywaną na strzępy w między czasie szałwię oraz obrany i posiekany ząb czosnku. Przemieszałam i dorzuciłam jabłka wraz z selerem.Całość zalałam winem.Gotowałam pod przykryciem aż wszystko zmiękło.Na sam koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.Podawałam od razu.