kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Przysmak z fasolka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cóz więcej powiedzieć- to jest pyszne !

Przysmak z fasolka

Składniki:

Przysmak z fasolka

 

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 2 puszki białej fasoli
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 srednie cebule
  • 1 zielona papryczka chili
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • mielony kminek

Sposób przygotowania:

Przysmak z fasolka
Mięsko podsmażamy na oliwie, dodajemy posiekana cebulkę, paseczki papryki i smażymy jeszcze kilka minut. Potem doprawiamy tymiankiem i solą.Dodajemy koncentrat pomidorowy i fasolkę odsączoną z zalewy. Gotujemy jakieś 15 minut na małym ogniu unikając przypalenia. Doprawiamy sola i pieprzem oraz 1/2 łyżeczki mielonego kminku (zapobiegnie wzdęciom). Podajemy na gorąco ze świeżym pieczywem i udekorowane natką pietruszki. Smacznego!

Tagi:

mięso fasolka