A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Przystawka kolacyjna z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś na gorąco i na stówę sycąco

Przystawka kolacyjna z pęczakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przystawka kolacyjna z pęczakiem

 

Sposób przygotowania:

Przystawka kolacyjna z pęczakiem
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie,najlepiej w/g przepisu na opakowaniu.Pamiętajmy jednak o proporcjach 1:2,ja gotowałam do wciągnięcia całego płynu przez kaszę.Odstawiamy pod przykryciem do napęcznienia i przestudzenia.Obieramy warzywa,solimy i dusimy na oleju,pod koniec dodajemy gruszkę,następnie parówkę pokrojoną w ukośne plastry.Gdy warzywa zmiękną,dodajemy pęczak i ketchup,mieszamy.Chwilę czekamy,by smaki się połączyły,wyłączamy gaz i posypujemy ziołami,mieszamy.Przygotujmy małe naczynia do podania przystawek,ja podałam w filiżankach.Nakładamy potrawę,przykrywamy plasterkiem sera i polewamy lekko ketchupem,zapiekamy do rozpuszczenia się sera,dekorujemy listkiem zielonej pietruszki.Smacznego.
Przystawka kolacyjna z pęczakiem
Etap 1

Tagi:

sery beza ser bezy