pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Przystawka świąteczna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

pychotka na święta, bardzo smakuje

Przystawka świąteczna

Składniki:

Przystawka świąteczna

 

  • 4 jajka na twardo
  • puszka pasztetu DROP
  • cebula
  • łyżka oleju
  • 1/2 pęczka natki
  • 2 łyżki starego zółtego sera 2 łyżki keczupu
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatałowa
  • 25 dag szynki

Sposób przygotowania:

Przystawka świąteczna
Jajka obierz, przekrój w poprzek na pół, delikatnie wyjmij żółtka. Rozetrzyj je z pasztetem. Obierz, posiekaj cebulę, zeszklij ją na oleju. Natke opłucz, osusz i posiekaj. W misce wymieszaj pasztet z żółtkami, cebulą, natką, żółtym serem, keczupem, przypraw solą, pieprzem i gałką. Farszem napełnij połówki jajek. Ułóz je centralnie na talerzu, a następnie udekoruj zrolowanymi plastrami szynki.