mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pstąg górski Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryby nie tylko są zdrowe ale i pyszne.

Pstąg górski Mariel Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstąg górski Mariel

 

 

Sposób przygotowania:

Pstąg górski Mariel
Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy , kroimy na kawałki , solimy i pieprzymy z obu stron. Na talerz wysypujemy mąkę i obtaczamy w niej kawałki ryby. Na patelni rozgrzewamy olej , do gorącego wrzucamy pstrąga i smażymy po kilka minut z obu stron. Po wyjęciu z tłuszczu kładziemy na bibułkę by wchłonęła nadmiar tłuszczu.
Pstąg górski Mariel
pstrąga wypatroszonego kroimy na kawałki
Pstąg górski Mariel
pstrąga obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju

Tagi:

beza pstrąg bezy