Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Pstrąg koperkowy wersja 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pstrąga z koprem robię bardzo często - albo tak , albo po prostu nacieram go pokrojonym koprem

Pstrąg koperkowy wersja 2  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg koperkowy wersja 2

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg koperkowy wersja 2
Podzielonego na porcje pstrąga położyć w pojemniku .Zmieszać4-6 łyżek oleju zmieszanego z sokiem z cytryny . Posypać mielonym pieprzem . Pomiędzy filety włożyć gałązki kopru. Odstawić do lodówki na godzinę . Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi po wyjęciu z marynaty . Rozgrzać olej z masłem na patelni . Koper , który był w marynacie wrzucić na patelnię i poczekać by się zrobił chrupiący . Rybę oprószyć mąką . Smażyć na rumiano z obu stron na patelni . Posolić po usmażeniu . Podawać gorącego na świeżo .
Pstrąg koperkowy wersja 2
Przygotowane składniki by potem było można sprawnie usmażyć rybkę
Pstrąg koperkowy wersja 2
Filety pstrąga zamarynować w oleju , soku z cytryny , pieprzu i koprze
Pstrąg koperkowy wersja 2
Osuszyć dokładnie kawałki filetów papierowymi ręcznikami kuchennymi
Pstrąg koperkowy wersja 2
Rybę oprószyć mąką i smażyć na oleju z masłem na którym wcześniej podsmażamy koper