Sposób przygotowania:
Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie
Filety z pstrąga łososiowego myjemy, osuszamy i nacieramy pieprzem cytrynowym oraz solą. Dodajemy tymianek do oliwy, mieszamy i wcieramy w rybę.
Przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowała.
Kładziemy pstrąga na folii aluminiowej, obkładamy plasterkami cytryny i gałązkami koperku. Zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze około 5-7 minut.
Przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowała.
Kładziemy pstrąga na folii aluminiowej, obkładamy plasterkami cytryny i gałązkami koperku. Zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze około 5-7 minut.