Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Bardzo prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa rybka w marynacie tymiankowej, pieczona z cytryną i koperkiem.

Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie

 

  • filety z pstrąga łososiowego 400 gram
  • oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
  • tymianek1 łyżeczka
  • koperek kilka gałązek
  • cytryna 1/2 szt
  • pieprz cytrynowy
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczone filety z pstrąga łososiowego w marynacie
Filety z pstrąga łososiowego myjemy, osuszamy i nacieramy pieprzem cytrynowym oraz solą. Dodajemy tymianek do oliwy, mieszamy i wcieramy w rybę.

Przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowała.

Kładziemy pstrąga na folii aluminiowej, obkładamy plasterkami cytryny i gałązkami koperku. Zawijamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie rozchylamy folię i pieczemy jeszcze około 5-7 minut.
Pieczone filety z pstrąga tęczowego w marynacie
Rybę nacieramy pieprzem cytrynowym i solą
Pieczone filety z pstrąga tęczowego w marynacie
Obkładamy rybę plasterkami cytryny i koperkiem
Pieczone filety z pstrąga tęczowego w marynacie
Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 15 minut
Pieczone filety z pstrąga tęczowego w marynacie
Rozchylamy folię i pieczemy jeszcze 5-7 minut

Tagi:

pstrąg ryba